Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Stoomoven
- Stoomovenpan
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C, met de grillstand.
- Meng de bloemkoolroosjes met de garam masala, een snufje zout en een scheutje olijfolie.
- Verdeel de gemarineerde bloemkool over een bakplaat en rooster het gedurende ongeveer 20 minuten in de oven op niveau 2.
- Schep het na 10 minuten om met een spatel.
- Doe de bulgur in een stoomovenpan, giet de groentebouillon erover en stoom het gaar gedurende 13-15 minuten op 100°C.
- Maak de tahin dressing door de tahin te mengen met het sap van de limoen.
- Voeg vervolgens druppelsgewijs water toe tot de gewenste consistentie ontstaat.
- Breng op smaak met gehakte knoflook, zout en peper.
- Roer de gare bulgur los met een scheutje olijfolie, limoenrasp en -sap.
- Verdeel de bulgur over kommetjes en leg hierop de lauwwarme geroosterde bloemkool.
- Besprenkel het geheel met de tahin dressing.
- Gebruik een dunschiller om lange linten van de komkommer te maken.
- Rol deze linten strak op en plaats ze naast de salade.
- Bestrooi de salade met verkruimelde feta en eventueel gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een alternatieve variant kun je de bulgur vervangen door parelcouscous.
- Voeg voor extra smaak en textuur gehakte noten toe, zoals pinda's of amandelen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g