Geroosterde Bonen Medley met Krokante Prosciutto

Geroosterde Bonen Medley met Krokante Prosciutto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 groene paprika's in hapklare stukjes
  • 300 g gemengde paddenstoelen in reepjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 blikken gemengde bonen bijvoorbeeld rode kidneybonen en kikkererwten, uitgelekt
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 x 85 g prosciutto grof gesneden
  • 150 g oude kaas geraspt

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan.
  • Roerbak de groene paprika's en gemengde paddenstoelen op middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg de geperste knoflook toe en bak kort mee.
  • Schep de gemengde bonen en balsamicoazijn erdoor en laat het geheel goed doorwarmen.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de prosciutto knapperig.
  • Verdeel de geraspte oude kaas over vier borden, schep de bonenmedley erover en leg de krokante prosciutto erbovenop.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Salade / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken