Geroosterde Cayenne Pinda’s uit de Airfryer

Geroosterde Cayenne Pinda's uit de Airfryer

Geroosterde Cayenne Pinda's uit de Airfryer

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 250 gram ongeroosterde pinda's
  • Zeezout

Instructies

  • Stel de airfryer in op 160°C.
  • Klop in een grote kom de olijfolie en cayennepeper door elkaar.
  • Voeg de pinda's toe en roer tot ze rondom gelijkmatig met de olie zijn bedekt.
  • Doe de pinda's in het mandje van de airfryer.
  • Stel de timer in op 10 minuten.
  • Schud het mandje na 10 minuten en stel de timer in op nog 10 minuten.
  • Haal het mandje uit de airfryer en breng de pinda's op smaak met zout.
  • Schud het mandje nog een laatste keer, plaats het terug in de airfryer en stel de timer in op 5 minuten.
  • Leg de geroosterde pinda's op een met keukenpapier bekleed bord en laat ze voor het serveren iets afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Een koud glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een verfrissende combinatie met de pittige smaak van de geroosterde cayenne pinda's.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch