Geroosterde chocoladetosti met hazelnoot

Geroosterde chocoladetosti met hazelnoot

Deze knapperige chocoladetosti met hazelnoot combineert de smeuïgheid van gesmolten chocolade met het krokante van geroosterd brood.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade met hazelnoot reep
  • 40 g smeerboter of margarine
  • 8 sneetjes casino wit

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en hak deze grof op een snijplank.
  • Besmeer één zijde van elk sneetje brood met boter.
  • Beleg de onbeboterde zijde van een snee brood met 50 g chocoladestukjes.
  • Leg een tweede snee brood met de beboterde zijde naar buiten bovenop.
  • Herhaal dit voor de overige tosti's.
  • Bak de tosti’s in een tostiapparaat of broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of poedersuiker voor een extra feestelijke twist.
Wijnadvies:
Een glas lichtzoete rode dessertwijn zoals Brachetto d’Acqui past er perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 5 g | Vet: 27 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Dessert - Nagerecht / Hapjes / Tosti's
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch