Geroosterde Forelfilet met Scampi en Bloemkool-Asperge Salade
Ingrediënten
- 8 reuzenscampi ontdooid en gepeld
- 1 citroen
- 4 forellen gefileerd
- 8 eetlepels extra vierge olijfolie
- 8 groene asperges
- 350 g bloemkoolroosjes
- 4 grote champignons
- Versgemalen peper
- ½ zakje verse bieslook circa 12 g
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Instructies
- Ontdooi en pel de reuzenscampi volgens de gebruiksaanwijzing.
- Boen de citroen schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
- Pers de citroen uit.
- Snijd de kop en staart van de forellen weg.
- Fileer de forellen met een scherp mes langs de graat.
- Verwijder eventuele graatjes met een pincet.
- Meng in een platte schaal 4 eetlepels olijfolie met de citroenrasp.
- Marineer de forelfilets hierin en keer ze af en toe om.
- Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Halveer de asperges in de lengte.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Veeg de champignons schoon en snijd flinterdunne plakjes van de hoeden.
- Kook de asperges en bloemkool in 4-5 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water en wat zout.
- Laat ze uitlekken op een dikke laag keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Besprenkel de asperges en bloemkool met 1-2 eetlepels citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de forelfilets in een braadslede of op een bakplaat, bestrooi met zout en peper en bak ze in de oven in circa 15 minuten gaar.
- Bestrooi de scampi met zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel citroenolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de scampi in 5 minuten gaar, regelmatig omscheppen.
- Verwijder voorzichtig het velletje van de forelfilets en bestrijk de filets met olijfolie.
- Leg op vier warme borden een streep van bloemkoolroosjes.
- Leg de forelfilet en scampi erbovenop.
- Garneer met asperges, champignonplakjes en enkele sprieten bieslook.
- Druppel balsamicoazijn en de resterende olijfolie eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze combinatie van geroosterde forelfilet en scampi vraagt om een witte wijn met een goede zuurgraad en frisheid. Probeer een droge Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Vermentino uit Italië voor een perfecte match. Hun citrusachtige tonen en minerale karakter zullen de smaken van de zeevruchten en de geroosterde groenten mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 32 g | Vet: 34 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 7 g