Geroosterde Forelfilet met Scampi en Bloemkool-Asperge Salade

Geroosterde Forelfilet met Scampi en Bloemkool-Asperge Salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 reuzenscampi ontdooid en gepeld
  • 1 citroen
  • 4 forellen gefileerd
  • 8 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 8 groene asperges
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 4 grote champignons
  • Versgemalen peper
  • ½ zakje verse bieslook circa 12 g
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Instructies

  • Ontdooi en pel de reuzenscampi volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Boen de citroen schoon en rasp 2 eetlepels van de schil.
  • Pers de citroen uit.
  • Snijd de kop en staart van de forellen weg.
  • Fileer de forellen met een scherp mes langs de graat.
  • Verwijder eventuele graatjes met een pincet.
  • Meng in een platte schaal 4 eetlepels olijfolie met de citroenrasp.
  • Marineer de forelfilets hierin en keer ze af en toe om.
  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Halveer de asperges in de lengte.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Veeg de champignons schoon en snijd flinterdunne plakjes van de hoeden.
  • Kook de asperges en bloemkool in 4-5 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water en wat zout.
  • Laat ze uitlekken op een dikke laag keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Besprenkel de asperges en bloemkool met 1-2 eetlepels citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de forelfilets in een braadslede of op een bakplaat, bestrooi met zout en peper en bak ze in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • Bestrooi de scampi met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel citroenolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de scampi in 5 minuten gaar, regelmatig omscheppen.
  • Verwijder voorzichtig het velletje van de forelfilets en bestrijk de filets met olijfolie.
  • Leg op vier warme borden een streep van bloemkoolroosjes.
  • Leg de forelfilet en scampi erbovenop.
  • Garneer met asperges, champignonplakjes en enkele sprieten bieslook.
  • Druppel balsamicoazijn en de resterende olijfolie eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze combinatie van geroosterde forelfilet en scampi vraagt om een witte wijn met een goede zuurgraad en frisheid. Probeer een droge Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Vermentino uit Italië voor een perfecte match. Hun citrusachtige tonen en minerale karakter zullen de smaken van de zeevruchten en de geroosterde groenten mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 32 g | Vet: 34 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij