Geroosterde geitenkaas met warme portrozijnen
Een luxe nagerecht met zachte geitenkaas, warme portrozijnen en knapperige walnoten. Perfect als afsluiter van een diner.
Equipment
- magnetron
- mes
- uitsteekvormpje
Ingrediënten
- 1 dl witte port
- 1 pakje Chèvre de Bellay 113 g
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje walnoten
- 4 sneetjes witbrood
- 75 g rozijnen
- Mespunt kruidnagelpoeder
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Rozijnen, port en vanillesuiker in een hoge kom door elkaar roeren.
- Rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca.
- 4 minuten verwarmen.
- Rozijnen uit de magnetron nemen en laten afkoelen.
- Op smaak brengen met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
- Brood roosteren in het broodrooster.
- Met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit het brood steken.
- Op elk bord 1 broodrondje leggen.
- Geitenkaas in 4 stukjes snijden en op het bord leggen.
- In de magnetron op vol vermogen ca.
- 30 seconden verwarmen.
- Warme geitenkaas op het brood leggen.
- Portrozijnen ernaast scheppen.
- Garneren met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de magnetron zodat de geitenkaas heerlijk smeuïg blijft. Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn of een lichte port past hier uitstekend bij.
Serveer direct uit de magnetron zodat de geitenkaas heerlijk smeuïg blijft. Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn of een lichte port past hier uitstekend bij.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 12 g