Geroosterde Groentelasagne met Romige Paprikasaus

Geroosterde Groentelasagne met Romige Paprikasaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 g aardappels Pommes Primeur
  • 700 g uien
  • 3 rode paprika's
  • theelepel zout
  • theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 250 ml olijfolie
  • 30 ml witte-wijnazijn
  • 12 lasagnevellen pak van 250g
  • 2 kroppen sla
  • 100 g verse groene pesto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
  • Boen de aardappels goed schoon onder koud water en snijd ze in stukken.
  • Pel en snijd de uien in stukken.
  • Was, maak schoon en snijd de rode paprika's in repen.
  • Leg de aardappels en ui in een braadslede.
  • Bestrooi met zout en Italiaanse kruiden en besprenkel met 100 ml olijfolie.
  • Rooster de aardappels en ui in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, waarbij je ze af en toe omschept.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de paprika's zachtjes gedurende ongeveer 25 minuten, regelmatig omscheppen.
  • Laat de paprika's afkoelen en pureer ze vervolgens samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine of met een staafmixer tot een saus.
  • Voeg beetje bij beetje 100 ml olie toe tot een mooie saus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de lasagnevellen in ruim kokend water met 2 eetlepels olie gedurende ongeveer 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de resterende olie in een wok en voeg de gesneden sla in delen toe.
  • Laat de sla al omscheppend slinken en voeg vervolgens de pesto toe.
  • Meng goed.
  • Leg op elk van de vier borden een lasagnevel.
  • Schep hierop achtereenvolgens 1/3 deel van de paprikasaus, 1/3 deel van de sla en 1/3 deel van het aardappel-uienmengsel.
  • Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten zijn gebruikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze geroosterde groentelasagne. De fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de romige paprikasaus en de aardappels.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 10 g | Vet: 42 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch