Geroosterde Groenten met Romige Gorgonzola

Geroosterde Groenten met Romige Gorgonzola

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g aardappels in grote stukken
  • 2 rode uien in parten
  • 2 rode paprika's in stukken
  • 1 gele paprika in stukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g Tasty Tom tomaten gewassen
  • 150 g gorgonzola in stukjes
  • 15 g verse basilicum in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng de aardappels, ui en paprika in een kom met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verspreid de aardappels en groenten over een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, waarbij je ze af en toe omschept.
  • Leg de Tasty Tom tomaten met takje tussen de aardappels en groenten op de bakplaat en rooster het geheel nog 20 minuten.
  • Verdeel de stukjes gorgonzola over de geroosterde aardappels en groenten en bestrooi het gerecht met verse basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze geroosterde groenten met romige gorgonzola zijn heerlijk in combinatie met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. De lichte zuurgraad van de wijn zal de romige kaas mooi aanvullen en de smaken van de groenten versterken. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 6 g | Sugar: 1.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch