Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 courgettes
- 3 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 8 barbecue kipspiesen ca. 275 g
- ½ flesje barbecuesaus 250 ml
- 1 zak tortillachips 150 g
Instructies
- Verwarm de barbecue voor.
- Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
- Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en snijd ze in plakken.
- Pers de knoflookteentjes uit boven de olijfolie.
- Voeg zout en peper toe naar smaak en meng goed.
- Wrijf de paprika's en courgettes in met de knoflookolie.
- Rooster de paprika's en courgettes op de barbecue gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze bruin en beetgaar zijn.
- Rooster vervolgens de barbecue kipspiesen op de barbecue in ongeveer 8 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verdeel de geroosterde groenten en kipspiesen over vier borden.
- Serveer met barbecuesaus en tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de geroosterde groenten en barbecue kip.Voedingswaarden
Calories: 485 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 24 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g