Geroosterde Kalkoenworstjes en Venkel met Kruidige Olijventapenade
Ingrediënten
- 1 bakje groene olijventapenade 100 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
- ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngesneden
- 2 takjes munt grofgesneden
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 venkelknollen
- 2 rode uien
- 2 schaaltjes kalkoengrillworstjes verschillende variëteiten
- ½ citroen
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Meng in een kom de olijventapenade met de fijngesneden kruiden.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Maak de tapenade smeuïger door 2-3 eetlepels olie toe te voegen.
- Snijd de topjes en onderkant van de venkelknollen af.
- Halveer de venkel en snijd in plakjes.
- Pel de rode uien, halveer ze en snijd ze in plakjes.
- Meng de plakjes venkel en ui in een schaal met 1 eetlepel olie.
- Verdeel ze vervolgens over een bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 10-15 minuten gaar.
- Verplaats indien nodig de bakplaat tijdens het roosteren een richel hoger onder de grill.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de kalkoenworstjes met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout en peper.
- Grill de worstjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, draai ze regelmatig om.
- Haal de groenten uit de oven en knijp de halve citroen erboven uit.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel op elk bord 3 verschillende worstjes.
- Schep de geroosterde groenten en de kruidige olijventapenade ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde kalkoenworstjes en venkel met kruidige olijventapenade passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot. De zachte tannines en fruitige aroma's van de wijn vullen de smaken van de worstjes en groenten aan. Serveer met geroosterd brood of aardappelsalade voor een complete maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 22 g | Zout: 6 mg | Sugar: 1.8 g