Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Stoomoven
Ingrediënten
- 18 tamme kastanjes
- 18 korte takjes rozemarijn
- 9 plakjes serranoham
- Peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Kruis de bovenkant van de kastanjes in met een scherp mesje en breng ze in een laagje water aan de kook.
- Kook ze 8 à 10 minuten en neem de pan van het vuur.
- Voor de stoomoven: 8 minuten op 100 °C.
- Pel de kastanjes en laat ze afkoelen.
- Halveer de plakjes serranoham in de lengte en bestrooi ze licht met witte peper.
- Wikkel om elke kastanje een plakje ham en steek vast met een rozemarijntakje.
- Dit gaat gemakkelijk omdat de kastanje gaar is.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjes totdat de ham krokant is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g