Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Geschaafde venkel:
- 1 grote venkelknol gehakt
- 1200 ml water
- 200 gram verse spinazie gewassen
- Zout
- Versgemalen peper
Venkelsaus:
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 takjes dragon
- 60 ml wijnazijn
- 2 theelepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 150 gram venkel dun geschaafd
- 2 eetlepels gehakt venkelgroen
De kwartels:
- 8 halve kwartels
- Ca. 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel druivenpitolie
Serveren:
- 2 eetlepels basilicumolie
Instructies
- Doe de gehakte venkel met water in een sauspan en laat inkoken tot ongeveer 1 kopje vocht over is.
- Stoom de spinazie in een stoomovenpan op 100°C gedurende 1 minuut.
- Laat afkoelen en pureer het in een blender.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet apart.
- Doe peperkorrels, dragon en wijnazijn in een sauspan en laat inkoken tot er nog een bodempje vocht over is.
- Verwijder de dragon en voeg olijfolie, citroensap en geschaafde venkel toe.
- Breng aan de kook tot de venkel warm is en breng op smaak met peper, zout en venkelgroen.
- Kruid de halve kwartels met Provençaalse kruiden, peper en zout.
- Verhit druivenpitolie in een braadpan en bak hierin de kwartels aan elke kant 2 minuten tot ze bruin en goed gebakken zijn.
- Zorg voor voorverwarmde borden.
- Leg bovenaan ieder bord geschaafde venkel en daaronder een lepel spinazie.
- Snijd de kwartelborsten diagonaal in en bestrooi ze met peper en zout.
- Leg 2 halve kwartels in het midden van elk bord.
- Schenk venkelsaus over en rond de kwartels.
- Druppel basilicumolie over de saus en bestrooi eventueel met extra venkelgroen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
De saus kan van tevoren worden bereid en alleen worden verwarmd voor het serveren. Bereid de kwartels à la minute voor een optimale smaak.Wijnadvies:
Een frisse en krachtige witte wijn, zoals een Zuid-Afrikaanse Chardonnay of een Spaanse Rueda, past perfect bij de anijsachtige smaak van de venkel en de malse textuur van de kwartels.Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g