Geroosterde Lamsbout met Knoflook en Rozemarijn
Ingrediënten
- 1 lamsbout ca. 750 g, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
- 3 teentjes knoflook in reepjes gesneden
- 1 bosje rozemarijn takjes fijn verdeeld
- Zout en peper naar smaak
- 25 g boter
- 1 ui grof gehakt
- 1 stengel bleekselderij in stukken
- ½ winterwortel in stukjes
- 2 ½ dl rode wijn
- 4 dl kalfsfond uit een pot
Instructies
Voorbereiding:
- Maak kleine sneetjes in de lamsbout en steek hierin de knoflook- en rozemarijnreepjes (bescherm de uitstekende steeltjes met aluminiumfolie).
- Wrijf het vlees in met zout en peper.
- Smelt de boter in een braadslede.
- Leg de lamsbout met botten erin en schep de groenten eromheen.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rooster het vlees in de oven gedurende ongeveer 50 minuten tot het mooi rosé is, waarbij je het regelmatig bedruipt.
- Laat de lamsbout vervolgens 15 minuten rusten.
- Schep het bakvet uit de braadslede.
- Roer de aanbaksels los met rode wijn.
- Zeef het mengsel boven een sauspan en laat het tot de helft inkoken.
- Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste sausdikte.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de geroosterde lamsbout met de heerlijke knoflook- en rozemarijnsmaak, overgoten met de smaakvolle rode wijnsaus. Geniet van dit feestelijke hoofdgerecht!