Geroosterde Lamsbout met Knoflook en Rozemarijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamsbout ca. 750 g, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
  • 3 teentjes knoflook in reepjes gesneden
  • 1 bosje rozemarijn takjes fijn verdeeld
  • Zout en peper naar smaak
  • 25 g boter
  • 1 ui grof gehakt
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • ½ winterwortel in stukjes
  • 2 ½ dl rode wijn
  • 4 dl kalfsfond uit een pot

Instructies

Voorbereiding:

  • Maak kleine sneetjes in de lamsbout en steek hierin de knoflook- en rozemarijnreepjes (bescherm de uitstekende steeltjes met aluminiumfolie).
  • Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • Smelt de boter in een braadslede.
  • Leg de lamsbout met botten erin en schep de groenten eromheen.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rooster het vlees in de oven gedurende ongeveer 50 minuten tot het mooi rosé is, waarbij je het regelmatig bedruipt.
  • Laat de lamsbout vervolgens 15 minuten rusten.
  • Schep het bakvet uit de braadslede.
  • Roer de aanbaksels los met rode wijn.
  • Zeef het mengsel boven een sauspan en laat het tot de helft inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste sausdikte.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de geroosterde lamsbout met de heerlijke knoflook- en rozemarijnsmaak, overgoten met de smaakvolle rode wijnsaus. Geniet van dit feestelijke hoofdgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Feestdagen etc Kerst