Geroosterde Lamsbout met Kruidenkorst en Broccolipuree
Geniet van deze sappige geroosterde lamsbout met een knapperige kruidenkorst, geserveerd met een romige broccolipuree. Perfect voor een feestelijk diner.
Equipment
- metalen ovenbak
Ingrediënten
- 1 lamsbout ca. 1,2 kg, ontbeend en opgerold
- 2 witte uien geschild en in ringen gesneden
- 5 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt (groen hart verwijderd)
- 12 zwarte olijven ontpit en grof gehakt
- 150 ml witte wijn
- Handvol tijm grof gehakt
- Handvol rozemarijn grof gehakt
- Olijfolie naar smaak
- Zout en peper naar smaak
- 2 tl mosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng in een kom de tijm, rozemarijn, uienringen, olijfolie, zout en peper.
- Verdeel het mengsel over een met aluminiumfolie beklede metalen ovenbak.
- Meng in een aparte kom de knoflook, olijven, olijfolie, mosterd, zout en peper voor de korst.
- Bestrijk de lamsbout met mosterd en rol deze door het olijvenmengsel om een kruidenkorst te vormen.
- Plaats de lamsbout in de voorverwarmde oven en bedruip na 10 minuten met witte wijn.
- Herhaal dit tot alle wijn is gebruikt en de korst mooi bruin is.
- Bedek de lamsbout met aluminiumfolie en gaar nog een uur in de oven voor roze vlees of langer voor goed doorbakken.
- Haal de lamsbout uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op een warme plek.
- Snijd de lamsbout in dikke plakken en serveer met de jus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Rhône.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g