Geroosterde Lamsbout met Kruidenkorst en Broccolipuree

Geroosterde Lamsbout met Kruidenkorst en Broccolipuree

Geniet van deze sappige geroosterde lamsbout met een knapperige kruidenkorst, geserveerd met een romige broccolipuree. Perfect voor een feestelijk diner.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 lamsbout ca. 1,2 kg, ontbeend en opgerold
  • 2 witte uien geschild en in ringen gesneden
  • 5 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt (groen hart verwijderd)
  • 12 zwarte olijven ontpit en grof gehakt
  • 150 ml witte wijn
  • Handvol tijm grof gehakt
  • Handvol rozemarijn grof gehakt
  • Olijfolie naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 tl mosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng in een kom de tijm, rozemarijn, uienringen, olijfolie, zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over een met aluminiumfolie beklede metalen ovenbak.
  • Meng in een aparte kom de knoflook, olijven, olijfolie, mosterd, zout en peper voor de korst.
  • Bestrijk de lamsbout met mosterd en rol deze door het olijvenmengsel om een kruidenkorst te vormen.
  • Plaats de lamsbout in de voorverwarmde oven en bedruip na 10 minuten met witte wijn.
  • Herhaal dit tot alle wijn is gebruikt en de korst mooi bruin is.
  • Bedek de lamsbout met aluminiumfolie en gaar nog een uur in de oven voor roze vlees of langer voor goed doorbakken.
  • Haal de lamsbout uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op een warme plek.
  • Snijd de lamsbout in dikke plakken en serveer met de jus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Rhône.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Ovenschotel
Land van herkomst Mediterraan
Feestdagen etc Pasen