Geroosterde lamsshoarma met aardappelblokjes en broccoli
Ingrediënten
- 400 g lamsshoarmavlees
- 1½ eetlepel zonnebloemolie
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 bakje champignons in vieren gesneden
- 1 zak pommes mini aardappelblokjes
- ½ groene paprika in blokjes
- ½ rode paprika in blokjes
- 300 g broccoliroosjes
- Peper naar smaak
- Selderijzout naar smaak
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak het lamsshoarmavlees rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- Fruit de fijngesnipperde rode ui in het achtergebleven bakvet tot deze goudgeel is.
- Voeg de champignons toe en bak ze kort mee.
- Voeg vervolgens de pommes mini aardappelblokjes toe en bak alles samen, regelmatig omscheppend.
- Snijd het vruchtvlees van de groene en rode paprika in blokjes.
- Voeg deze samen met de broccoliroosjes toe aan de pan en bak mee tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg het gebakken lamsshoarmavlees weer toe aan de pan en laat het geheel op een lage pit verder garen.
- Breng het gerecht op smaak met peper en selderijzout naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de geroosterde lamsshoarma met aardappelblokjes en broccoli direct en geniet van dit recept!