Geroosterde Maïs en Tonijn Nacho-Schotel met Avocado en Jalapeño
Deze nacho-schotel combineert geroosterde maïs, tonijn en avocado met knapperige tortillachips en pittige jalapeñopepers. Een heerlijke en voedzame hoofdmaaltijd met een Mexicaanse twist.
Ingrediënten
- 2 pakken Aviko Easy Veggie Roasted Corn à 450 g
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 1 avocado gehalveerd, ontpit en in blokjes
- 1 blikje tonijnstukken in olijfolie 145 g
- 1 bosui in ringetjes gesneden
- 1 blikje groene jalapeñopepers 50 g, grof gesneden
- 3 tomaten in kwarten gesneden, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- 100 g cherrytomaatjes in kwarten
- 125 g crème fraîche
- 150 g geraspte cheddarkaas
- 150 g tortillachips naturel
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Easy Veggie Roasted Corn gedurende 9 minuten op middelhoog vuur.
- Schep regelmatig om.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Schep de geroosterde maïs in een ovenschaal en bedek met de tortillachips.
- Verdeel de rode ui, tomaat, avocado, tonijn en jalapeñopepers over de chips.
- Bestrooi het geheel met de geraspte cheddarkaas.
- Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
- Meng de cherrytomaatjes met de crème fraîche.
- Bestrooi de uit de oven gekomen nacho-schotel met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Mexicaanse bier.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 6 g