Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 6 jonge maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
- 150 gram boter
- Zout naar smaak
- 75 gram geraspte cheddarkaas
Instructies
- Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en geraspte cheddar.
- Verpak elke kolf afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie.
- Leg de pakjes 15-20 cm boven de houtskool op de barbecue.
- Rooster de maïskolven 15-20 minuten tot de maïs gaar en de kaas gesmolten is.
- Keer de pakjes elke 3-4 minuten.
- Serveer de maïskolven direct van de barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 21 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 6 g