Geroosterde Maïskolven met Cheddar

Geroosterde Maïskolven met Cheddar

Geroosterde Maïskolven met Cheddar

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 jonge maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
  • 150 gram boter
  • Zout naar smaak
  • 75 gram geraspte cheddarkaas

Instructies

  • Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en geraspte cheddar.
  • Verpak elke kolf afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie.
  • Leg de pakjes 15-20 cm boven de houtskool op de barbecue.
  • Rooster de maïskolven 15-20 minuten tot de maïs gaar en de kaas gesmolten is.
  • Keer de pakjes elke 3-4 minuten.
  • Serveer de maïskolven direct van de barbecue.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 21 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch