Geroosterde Paksoi met Pittige Vispuree
Ingrediënten
- 4 struikjes paksoi
- 300 gram kabeljauwfilet in blokjes
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel rode currypasta
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de struikjes paksoi.
- Kook de paksoi in een pan met ruim water en zout gedurende 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
- Snijd de kabeljauwfilet in stukjes.
- Pureer de vis in een keukenmachine met limoensap, Thaise vissaus, rode currypasta, gembersiroop en ei tot een stevige massa.
- Leg de paksoihelften naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel het vismengsel over het onderste deel van de paksoi en druk lichtjes aan.
- Druppel de olie erover en bak de paksoi in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal het gerecht uit de oven en knip er wat bieslook overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met pandanrijst.