Geroosterde Paprika's met Kerstomaatjes en Kruiden

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 20 kerstomaatjes
  • Verse marjolein
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Optioneel: ansjovis voor niet-vegetarische variant
  • Kruidenazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de paprika's in tweeën en verwijder de zaadjes.
  • Leg de paprika's met de snijkant naar boven op een met boter ingevette ovenplaat en bestrooi ze met peper en zout.
  • Ontvel de kerstomaatjes door ze kort in kokend water te leggen.
  • Verdeel de kerstomaatjes over de paprika's en voeg de plakjes knoflook toe.
  • Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
  • Indien gewenst, leg ansjovis over de paprika's.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Bedek de paprika's met aluminiumfolie en bak ze gedurende 15 minuten.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak de paprika's nog eens 30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Druppel voor het serveren eventueel wat kruidenazijn over de paprika's.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer de geroosterde paprika's als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
  • Garneer met extra verse kruiden zoals basilicum of marjolein voor een extra smaakdimensie.

 

Wijnadvies:

Deze geroosterde paprika's gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. De fruitige aroma's van de wijn vullen de zoetheid van de paprika's aan zonder ze te overstemmen.

Voedingswaarden

Calories: 70 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Vegetarisch