Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Paprika's met Kerstomaatjes en Kruiden

Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4
calorieën: 70kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 20 kerstomaatjes
  • Verse marjolein
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Optioneel: ansjovis voor niet-vegetarische variant
  • Kruidenazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de paprika's in tweeën en verwijder de zaadjes.
  • Leg de paprika's met de snijkant naar boven op een met boter ingevette ovenplaat en bestrooi ze met peper en zout.
  • Ontvel de kerstomaatjes door ze kort in kokend water te leggen.
  • Verdeel de kerstomaatjes over de paprika's en voeg de plakjes knoflook toe.
  • Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
  • Indien gewenst, leg ansjovis over de paprika's.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Bedek de paprika's met aluminiumfolie en bak ze gedurende 15 minuten.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak de paprika's nog eens 30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Druppel voor het serveren eventueel wat kruidenazijn over de paprika's.

Notities

  • Serveer de geroosterde paprika's als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.
  • Garneer met extra verse kruiden zoals basilicum of marjolein voor een extra smaakdimensie.

 

Wijnadvies:

Deze geroosterde paprika's gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. De fruitige aroma's van de wijn vullen de zoetheid van de paprika's aan zonder ze te overstemmen.

Nutrition

Calories: 70kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.8mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Parijse worstenbroodjes met een dipsausje van mierikswortel en ketchup

Recept categorieën: Lunch, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 4 varkensworsten dunne
  • 1 eetlepel graan mosterd
  • 1 eierdooier
  • 1 snuifje zout
  • 4 eetlepels ketchup
  • 4 theelepel mierikswortel fijngeraspt of kant-en-klare pasta
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 blik croissantdeeg vers van 240 g
  • 1 dl Icetea Green

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Kleur de worstjes aan in de pan.
  • Haal het deeg uit de verpakking en scheur het langs de geperforeerde lijn los.
  • Zo bekom je verschillende driehoekjes.
  • Bestrijk het midden van de deegvelletjes met wat mosterd en schik de worstjes tegen een zijde aan.
  • Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Strooi ze over de worstjes.
  • Rol het deeg dicht en schik het deeg op een ovenplaat.
  • Doreer de bovenzijde met wat eierdooier en zet 10 tot 12 minuten in de oven.
  • Meng intussen de mierikswortel en de ice-tea door de ketchup.
  • Breng op smaak met zout.
  • Schik de worstenbroodjes in een grote schaal met in het midden een potje saus.
  • Serveer warm.