Soep van geroosterde pastinaak

Geroosterde Pastinaaksoep met Kruidige Twist

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 kilogram pastinaak grof gesneden
  • 2 anijssterren
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes dragon
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels kerriepoeder pittige versie
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 250 ml room
  • Sap van 1/2 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg alle ingrediënten voor de soep op een bakplaat, behalve de bouillon en de room.
  • Meng de groenten en strooi er zout, peper en kerriepoeder overheen.
  • Besprenkel met olijfolie.
  • Rooster de groenten in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de geroosterde groenten toe.
  • Pureer met een staafmixer en voeg de room toe.
  • Proef de soep en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
  • Verdeel de soep over de kommen, garneer met een takje dragon en druppel er wat limoensap over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor liefhebbers van anijs: voeg een anijsblokje toe aan de bouillon voor extra aroma, wat goed past bij de smaak van pastinaak en dragon.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze geroosterde pastinaaksoep.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch