Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Pastinaaksoep met Kruidige Twist
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
grof gesneden
▢
3
teentjes
knoflook
grof gesneden
▢
1
kilogram
pastinaak
grof gesneden
▢
2
anijssterren
▢
3
takjes
verse tijm
▢
3
takjes
dragon
▢
3
eetlepels
honing
▢
2
theelepels
kerriepoeder
pittige versie
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
liter
kippen- of groentebouillon
▢
250
ml
room
▢
Sap van 1/2 limoen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg alle ingrediënten voor de soep op een bakplaat, behalve de bouillon en de room.
Meng de groenten en strooi er zout, peper en kerriepoeder overheen.
Besprenkel met olijfolie.
Rooster de groenten in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de geroosterde groenten toe.
Pureer met een staafmixer en voeg de room toe.
Proef de soep en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
Verdeel de soep over de kommen, garneer met een takje dragon en druppel er wat limoensap over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor liefhebbers van anijs: voeg een anijsblokje toe aan de bouillon voor extra aroma, wat goed past bij de smaak van pastinaak en dragon.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze geroosterde pastinaaksoep.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch