Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 10 g rucola
- 100 g feta verkruimeld
- 10 g bieslook fijngehakt
Geroosterde Pompoendip:
- 1 middelgrote pompoen in parten gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 blaadjes salie fijngesneden
- 3 eetlepels citroensap
- ½ theelepel gemalen komijn
Pompoenpit Pesto:
- 25 g pompoenpitten
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 25 g tomaat
- 1 kleine Spaanse peper gedroogd en verkruimeld
- 25 g Parmezaanse kaas
- 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels crème fraîche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bak het deeg in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 7 minuten, tot het lichtbruin is.
- Laat de bodem afkoelen op een rek.
- Leg de pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en salie, en rooster in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35-40 minuten, tot ze zacht zijn.
- Doe de geroosterde pompoen en alle ingrediënten voor de pompoendip in een kom en maal dit fijn tot een smeuïge geheel ontstaat.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
- Mix in een keukenmachine de pompoenpitten, knoflook, peterselie, tomaat, Spaanse peper, Parmezaanse kaas, olijfolie en crème fraîche tot een stevige pasta.
- Bestrijk de afgekoelde pizzabodem met 2/3 van de pompoendip.
- Beleg de pizza met verkruimelde feta en de pompoenpitpesto.
- Garneer de pizza met rucola en bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereid de pesto voor terwijl de pompoen in de oven staat om tijd te besparen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze speltpizza met geroosterde pompoen en feta.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g