Speltpizza met geroosterde pompoen en feta

Geroosterde Pompoen en Feta Speltpizza met Pompoenpit Pesto

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Geroosterde Pompoendip:

  • 1 middelgrote pompoen in parten gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 blaadjes salie fijngesneden
  • 3 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel gemalen komijn

Pompoenpit Pesto:

  • 25 g pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 25 g tomaat
  • 1 kleine Spaanse peper gedroogd en verkruimeld
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak het deeg in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 7 minuten, tot het lichtbruin is.
  • Laat de bodem afkoelen op een rek.
  • Leg de pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en salie, en rooster in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35-40 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Doe de geroosterde pompoen en alle ingrediënten voor de pompoendip in een kom en maal dit fijn tot een smeuïge geheel ontstaat.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  • Mix in een keukenmachine de pompoenpitten, knoflook, peterselie, tomaat, Spaanse peper, Parmezaanse kaas, olijfolie en crème fraîche tot een stevige pasta.
  • Bestrijk de afgekoelde pizzabodem met 2/3 van de pompoendip.
  • Beleg de pizza met verkruimelde feta en de pompoenpitpesto.
  • Garneer de pizza met rucola en bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereid de pesto voor terwijl de pompoen in de oven staat om tijd te besparen.

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een lichtrode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze speltpizza met geroosterde pompoen en feta.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch