Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Deegsnijder
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g
- 1 pompoen bijv. Hokkaido, geschild en in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 35 g pompoenpitten
- ½ tl pittige kerrie
- 8 eetlepels zonnebloemolie
- ½ tl suiker
- Peper
- Zout
- Een paar gehakte pompoenpitten voor decoratie
- 1 eetlepel bloem voor de handen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
- Leg het pompoenvruchtvlees met de ongeschilde knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het zacht is.
- Schil de knoflook en pureer deze samen met de pompoen, pompoenpitten, kerrie, zonnebloemolie en suiker met een staafmixer tot een gladde puree.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg direct uit de koelkast uit op een bakblik met behulp van het meegeleverde bakpapier.
- Snijd het deeg met een deegsnijder in de lengte in drie stukken en vervolgens in de breedte in vijf stukken, zodat er in totaal vijftien gelijke stukken ontstaan.
- Verdeel 1 theelepel puree over het midden van elk vierkant deeg, vouw de zijkanten samen en vorm met bebloemde handen tot een balletje.
- Bestrijk de pizzaballetjes met wat water en bestrooi met gehakte pompoenpitten.
- Bak de pompoenballetjes in de oven gedurende 15-20 minuten op het middelste rek tot ze knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een variatie kun je deze pompoenballetjes ook vullen met olijven, gedroogde tomaten of pesto naar smaak.
Serveer de pompoenballetjes als snack bij uw volgende bijeenkomst of feestje.
Serveer de pompoenballetjes als snack bij uw volgende bijeenkomst of feestje.