Geroosterde Pruimen met Amandelspijs

Geroosterde Pruimen met Amandelspijs

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 verse pruimen
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 150 gram kant-en-klare amandelspijs
  • 25 gram koude roomboter
  • ½ liter vanilleroomijs

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
  • Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
  • Besprenkel het snijvlak van de pruimen met citroensap en bestrooi met gemberpoeder.
  • Vorm 16 kleine balletjes van de amandelspijs en duw ze in de holtes van de pruimhelften.
  • Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pruimen.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de pruimen ongeveer 15 minuten.
  • Haal het vanilleroomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
  • Verdeel de warme pruimen over vier borden.
  • Schep met een ijsboltang 4 bolletjes vanilleroomijs naast de pruimen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Je kunt dit gerecht ook bereiden met verse abrikozen, nectarines of perziken.
  • Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken