Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
erwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
Besprenkel het snijvlak van de pruimen met citroensap en bestrooi met gemberpoeder.
Vorm 16 kleine balletjes van de amandelspijs en duw ze in de holtes van de pruimhelften.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pruimen.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de pruimen ongeveer 15 minuten.
Haal het vanilleroomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
Verdeel de warme pruimen over vier borden.
Schep met een ijsboltang 4 bolletjes vanilleroomijs naast de pruimen.
- Je kunt dit gerecht ook bereiden met verse abrikozen, nectarines of perziken.
- Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Geroosterde Pruimen met Amandelspijs