Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 uien in halve ringen
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
- ½ aubergine in blokjes
- 2 paprika's in grove repen
- 4 tomaten grof gesneden
- Gesneden peterselie en koriander
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel harissa
- 1 theelepel suiker
- 4 eieren
Instructies
- Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan.
- Voeg vervolgens de olijfolie toe, samen met de ui en knoflook.
- Bak dit gedurende 5 minuten, zodat de suikers loskomen.
- Voeg de paprika, aubergine en suiker toe, en bak tot ze beginnen te kleuren.
- Meng de harissa met de tomaten en voeg toe aan de pan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verlaag het vuur en laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
- Verhoog het vuur en maak met een lepel 4 kommetjes waarin je de eieren breekt.
- Bestrooi met zout en peper en dek de pan af.
- Laat zachtjes koken tot de eieren beginnen te stollen, waarbij je ervoor zorgt dat de dooier lopend blijft.
- Bestrooi met gehakte peterselie en koriander.
- Serveer met een lekker stuk brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais, past goed bij de rijke smaken van de kruiden en groenten.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 7 g