Geroosterde Toast met Romige Rucola-Ricotta, Verse Nectarines en Krokante Kempische Ham

Geroosterde Toast met Romige Rucola-Ricotta, Verse Nectarines en Krokante Kempische Ham

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 g rucola grof gesneden
  • 250 g ricotta
  • 4 rijpe nectarines
  • 1 zuurdesembrood bijvoorbeeld Pain Bucheron, ongesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 plakken Kempische ham
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd de rucola fijn en meng het door de ricotta.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Boen de nectarines schoon en snijd ze in dunne partjes.
  • Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in 15 dunne plakken.
  • Halveer de sneetjes, leg ze op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
  • Rooster het brood in de oven gedurende 5 minuten tot het goudbruin is.
  • Haal de toast uit de oven en laat het afkoelen.
  • Bak de Kempische ham in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, 2-3 plakken tegelijk, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de ham op keukenpapier afkoelen en breek het daarna doormidden.
  • Verdeel het ricotta-rucolamengsel en de nectarinepartjes over de geroosterde toast.
  • Besprenkel met balsamicoazijn en garneer met de krokante Kempische ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Hapjes / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken