Geroosterde Tomaat Ham Sandwich
Ingrediënten
- 2 grote trostomaten
- ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 sneetjes donker volkorenbrood
- 6 eetlepels piccalilly
- 50 g eikenbladslamelange
- 4 plakken achterham
- 4 augurken in lange plakjes gesneden
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd de tomaten in dikke plakken en leg ze op een bakplaat.
- Bestrooi de tomaten met Italiaanse kruiden, zout en peper, en besprenkel met 1-2 eetlepels olijfolie.
- Schuif de bakplaat onder de hete grill en rooster de tomaten 5-10 minuten, tot ze zacht zijn geworden en licht gebruind zijn.
- Laat ze daarna afkoelen.
- Bestrijk de sneetjes brood met piccalilly.
- Verdeel de eikenbladslamelange over 4 sneetjes brood.
- Leg de plakjes ham en augurk over 2 sneetjes met sla.
- Leg hierop weer 2 sneetjes brood met sla.
- Verdeel de geroosterde tomaten over de sandwiches en leg de laatste 2 sneetjes brood met piccalilly-kant naar beneden erop.
- Druk de sandwiches iets aan en snijd ze diagonaal doormidden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de geroosterde tomaat ham sandwiches direct en geniet van deze heerlijke lunch!
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze sandwich. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de ham en de geroosterde tomaten mooi aan.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g