Geroosterde Tonijnsalade met Wortellinten
Ingrediënten
- 1 winterpeen ongeveer 250 g, geschild
- 100 g peultjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rode-wijnazijn
- 2 theelepels mosterdzaad
- ½ theelepel gemalen pepermix
- 1 tonijnsteak ongeveer 150 g, op kamertemperatuur
- 35 g rucola
Instructies
- Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
- Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
- Klop een dressing van 2 eetlepels olie, rode-wijnazijn en 1 theelepel mosterdzaad.
- Breng op smaak met zout en gemalen peper.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan.
- Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten aan elke kant bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren).
- Laat de tonijn even rusten, snijd hem in plakken en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing.
- Verdeel de salade over een bord en leg de plakken tonijn erbovenop.
- Bestrooi met de resterende mosterdzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
it recept is snel en gemakkelijk te maken, perfect als voorgerecht voor een lichte maaltijd. Het is glutenvrij maar niet geschikt voor vegetariërs vanwege de tonijn.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon BlancVoedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g