Geroosterde Tonijnsalade met Wortellinten

Geroosterde Tonijnsalade met Wortellinten

Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterpeen ongeveer 250 g, geschild
  • 100 g peultjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rode-wijnazijn
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • ½ theelepel gemalen pepermix
  • 1 tonijnsteak ongeveer 150 g, op kamertemperatuur
  • 35 g rucola

Instructies

  • Schaaf de winterpeen in de lengte in dunne plakken.
  • Kook of stoom de peultjes met de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels olie, rode-wijnazijn en 1 theelepel mosterdzaad.
  • Breng op smaak met zout en gemalen peper.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan.
  • Bak de tonijn op hoog vuur in 3-4 minuten aan elke kant bruin en vanbinnen rosé (halverwege keren).
  • Laat de tonijn even rusten, snijd hem in plakken en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de rucola, wortellinten en peultjes om met de dressing.
  • Verdeel de salade over een bord en leg de plakken tonijn erbovenop.
  • Bestrooi met de resterende mosterdzaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

it recept is snel en gemakkelijk te maken, perfect als voorgerecht voor een lichte maaltijd. Het is glutenvrij maar niet geschikt voor vegetariërs vanwege de tonijn.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij