Geroosterde Venkelsalade met Walnoten en Roquefort

Geroosterde Venkelsalade met Walnoten en Roquefort

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 takje rozemarijn naaldjes gerist
  • 50 g walnoten
  • Grof zeezout
  • Citroenpeper versgemalen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 100 g roquefort

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Maak de venkel schoon, halveer deze en snijd hem in zeer dunne partjes.
  • Meng de venkel in een ovenschaal met de rozemarijn en walnoten.
  • Bestrooi met grof zeezout en versgemalen citroenpeper naar smaak.
  • Besprenkel met de helft van het citroensap en 2 eetlepels olijfolie.
  • Schuif de schaal 15 cm onder de grill en rooster het mengsel in 8-10 minuten beetgaar.
  • Schep af en toe om.
  • Laat de venkel afkoelen tot lauwwarm.
  • Klop de rest van het citroensap met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de sla met de dressing en verdeel over twee (pasta)borden.
  • Verdeel de geroosterde venkel en walnoten erover.
  • Snijd de roquefort in stukjes en leg deze op de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
  • Serveer deze heerlijke geroosterde venkelsalade met walnoten en roquefort, eventueel met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.
  • Je kunt er ook groene aspergetips of haricots verts aan toevoegen om er een rijker hoofdgerecht van te maken.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Kaas / Lunch / Salade
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch