Geroosterde Venkelsalade met Walnoten en Roquefort
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 takje rozemarijn naaldjes gerist
- 50 g walnoten
- Grof zeezout
- Citroenpeper versgemalen
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 g eikenbladslamelange
- 100 g roquefort
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Maak de venkel schoon, halveer deze en snijd hem in zeer dunne partjes.
- Meng de venkel in een ovenschaal met de rozemarijn en walnoten.
- Bestrooi met grof zeezout en versgemalen citroenpeper naar smaak.
- Besprenkel met de helft van het citroensap en 2 eetlepels olijfolie.
- Schuif de schaal 15 cm onder de grill en rooster het mengsel in 8-10 minuten beetgaar.
- Schep af en toe om.
- Laat de venkel afkoelen tot lauwwarm.
- Klop de rest van het citroensap met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de sla met de dressing en verdeel over twee (pasta)borden.
- Verdeel de geroosterde venkel en walnoten erover.
- Snijd de roquefort in stukjes en leg deze op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze heerlijke geroosterde venkelsalade met walnoten en roquefort, eventueel met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.
- Je kunt er ook groene aspergetips of haricots verts aan toevoegen om er een rijker hoofdgerecht van te maken.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g