Geroosterde Vispakketjes met Sinaasappel en Tijm

Geroosterde Vispakketjes met Sinaasappel en Tijm

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aardappelen geschild
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 winterpeen 250 g, in plakken
  • 1 rode ui in dunne plakjes
  • 100 ml kippenbouillon van tablet

Instructies

  • Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden.
  • Snijd de sinaasappel in plakken.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel.
  • Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel.
  • Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout.
  • Beleg vervolgens met de wortel, ui en de sinaasappelplakjes.
  • Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om, zodat er een zakje ontstaat.
  • Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht.
  • Laat ze in de oven in 15 minuten gaar worden.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 2 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Vis