Gesmoorde Prei met Bosui

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • liter kippenbouillon van tablet
  • 9 dunne preien gelijkvormig
  • 100 g boter
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
  • Snijd het groene gedeelte van de preien af.
  • Was de preien en snijd ze in stukken van 3 cm.
  • Voeg de preistukken toe aan de kokende bouillon en laat ze 20 minuten zachtjes koken.
  • Haal de prei uit de pan, laat deze uitlekken en afkoelen.
  • Zet de prei tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Smelt de boter in een ruime pan.
  • Voeg de afgekoelde prei toe en laat deze met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes smoren op laag vuur.
  • Voeg de laatste paar minuten de ringetjes bosui toe aan de prei en laat deze meefruiten.
  • Breng de gesmoorde prei op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gesmoorde prei in een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gesmoorde prei met bosui kan goed worden geserveerd met een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige zuurgraad van de wijn vormt een mooie aanvulling op de zachte, milde smaak van de prei.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 5 mg | Sugar: 2.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch