Gesmoorde Rodekool met Alpro Soya Gehakt en Knolselderijpuree
Ingrediënten
- 1 rode kool
- 1 ui in plakjes gesneden
- 1 stokje kaneel
- 2 kruidnagels
- 1 glas rode wijn
- 1 el honing
- 2 pakjes Alpro® soya Gehakt
- 1 knolselderij
- 1 pak Alpro® soya Cuisine
- Alpro® soya Bak en Braad
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de knolselderij, snijd hem doormidden en vervolgens in grove stukken.
- Voeg water toe totdat de stukken net onder water liggen en voeg zout naar smaak toe.
- Kook gedurende 20 minuten.
- Maak de ui schoon en snijd deze in plakjes.
- Smoor de ui in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad gedurende 4 minuten.
- Snijd de rode kool doormidden en vervolgens in grove repen.
- Voeg deze toe aan de gesmoorde ui.
- Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de honing en rode wijn toe.
- Laat het geheel smoren gedurende 15 tot 20 minuten.
- Voeg het Alpro® soya Gehakt toe aan de rode kool en verwarm het geheel goed door.
- Giet de knolselderij af en pureer met een staafmixer.
- Voeg zoveel Alpro® soya Cuisine toe tot een smeuïge puree ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g