Gesmoorde Rodekool met Alpro Soya Gehakt en Knolselderijpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 1 ui in plakjes gesneden
  • 1 stokje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1 glas rode wijn
  • 1 el honing
  • 2 pakjes Alpro® soya Gehakt
  • 1 knolselderij
  • 1 pak Alpro® soya Cuisine
  • Alpro® soya Bak en Braad
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de knolselderij, snijd hem doormidden en vervolgens in grove stukken.
  • Voeg water toe totdat de stukken net onder water liggen en voeg zout naar smaak toe.
  • Kook gedurende 20 minuten.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in plakjes.
  • Smoor de ui in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad gedurende 4 minuten.
  • Snijd de rode kool doormidden en vervolgens in grove repen.
  • Voeg deze toe aan de gesmoorde ui.
  • Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de honing en rode wijn toe.
  • Laat het geheel smoren gedurende 15 tot 20 minuten.
  • Voeg het Alpro® soya Gehakt toe aan de rode kool en verwarm het geheel goed door.
  • Giet de knolselderij af en pureer met een staafmixer.
  • Voeg zoveel Alpro® soya Cuisine toe tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch