Gestoofd Konijn met Zuidvruchten
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram gedroogde gemengde vruchten abrikozen, vijgen, pruimen
- 1 kg konijn in delen
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 60 gram bloem
- 50 gram boter
- 125 gram oesterzwammen schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 pot wildfond 380 ml
- 300 ml donker speciaalbier bijvoorbeeld bruin trappistenbier
Instructies
- Breng in een pan 2 dl water aan de kook.
- Voeg de gedroogde vruchten toe en laat ze 15 minuten wellen.
- Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
- Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
- Strooi de bloem op een plat bord en haal de konijndelen erdoor, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
- Verhit de boter in een grote braadpan.
- Bak de konijndelen ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
- Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes.
- Haal de konijndelen uit de pan en leg ze op een bord.
- Voeg de wildfond en het speciaalbier toe aan het bakvet.
- Breng aan de kook en roer de aanbaksels los.
- Leg de konijndelen weer terug in de pan.
- Voeg de oesterzwam reepjes en gewelde gedroogde vruchten toe.
- Laat het geheel afgedekt 1 1/2 uur zachtjes stoven.
- Verwijder 15 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel en laat de saus iets inkoken.
- Haal de konijndelen uit de pan en verdeel ze over vier borden.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schep deze naast de konijndelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten naar keuze, zoals spruitjes.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!