Gestoofd Konijn met Zuidvruchten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogde gemengde vruchten abrikozen, vijgen, pruimen
  • 1 kg konijn in delen
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 60 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 125 gram oesterzwammen schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 1 pot wildfond 380 ml
  • 300 ml donker speciaalbier bijvoorbeeld bruin trappistenbier

Instructies

  • Breng in een pan 2 dl water aan de kook.
  • Voeg de gedroogde vruchten toe en laat ze 15 minuten wellen.
  • Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
  • Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
  • Strooi de bloem op een plat bord en haal de konijndelen erdoor, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
  • Verhit de boter in een grote braadpan.
  • Bak de konijndelen ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
  • Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes.
  • Haal de konijndelen uit de pan en leg ze op een bord.
  • Voeg de wildfond en het speciaalbier toe aan het bakvet.
  • Breng aan de kook en roer de aanbaksels los.
  • Leg de konijndelen weer terug in de pan.
  • Voeg de oesterzwam reepjes en gewelde gedroogde vruchten toe.
  • Laat het geheel afgedekt 1 1/2 uur zachtjes stoven.
  • Verwijder 15 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel en laat de saus iets inkoken.
  • Haal de konijndelen uit de pan en verdeel ze over vier borden.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en schep deze naast de konijndelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten naar keuze, zoals spruitjes.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild / Zuidvruchten
Feestdagen etc Kerst