Gestoofd rundvlees met massala

Gestoofd rundvlees met massala

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g riblappen
  • zout
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • ½ l dikke yoghurt
  • 1 eetlepel(s) garam massala Indiaas kruidenmengsel
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 50 g boter
  • ½ l vleesbouillon
  • 4 eetlepel(s) amandelen

Instructies

  • Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bestrooi deze met zout.
  • Leg het vlees in een grote kom.
  • Rasp de gepelde ui.
  • Hak de ontvelde knoflooktenen in kleine stukjes.
  • Doe ui, knoflook, citroensap, yoghurt en garam massala bij het vlees en schep alles goed door elkaar.
  • Laat het vlees minstens 3 uur afgedekt met folie op een koele plaats marineren.
  • Schep het vlees uit de marinade.
  • Verhit de olie en boter in een braadpan.
  • Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten aan.
  • Voeg de bouillon toe, temper de hittebron en laat het vlees minstens 3 uur zachtjes stoven.
  • Rooster de geschaafde amandelen in enkele druppels olie lichtbruin.
  • Schep de amandelen uit de pan in een kom.
  • Verdeel het vlees en de saus over de borden en bestrooi met de amandelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Eet hier gekookte basmatirijst, roergebakken paksoi en een frisse komkommersalade bij.

Wijnadvies:

Naar keuze gaat u hier door met dezelfde chardonnay of kiest u voor de shiraz van hetzelfde huis, maar wel koeler geserveerd dan gebruikelijk voor een rode wijn; rond 12-14°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees