Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 600 gram varkensschouder
- 200 gram spekblokjes
- 250 gram champignons
- 20 cl witte wijn
- 10 cl kippenbouillon
- 2 el gehakte peterselie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl tomatenpuree
- 1 el bloem
- 1 kruidentuiltje
- 1 winterwortel
- 4 sjalotten
- boter
- zout
- zonnebloemolie
- peper
Instructies
- Schil en snipper de sjalotten.
- Schil de winterwortel en snijd in blokjes.
- Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in plakjes.
- Snijd het vlees in blokjes ter grootte van grote dobbelstenen.
- Verhit in een braadpan een klont boter en een eetlepel olie.
- Bak de blokjes vlees, de spekblokjes. de sjalotten en de blokjes wortel, komijn aan.
- Bestrooi met de bloem.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Roer goed om.
- Voeg dan de champignons, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
- Voeg de witte wijn en de kippen bouillon toe.
- Sluit de pan met een deksel.
- Zet het vuur laag.
- Laat het gerecht 45 minuten stoven.
- Haal het kruidentuiltje uit de pan en verdeel het gerecht over de borden.
- Garneer met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er gekookte aardappelen of een pilav rijst bij.
Voedingswaarden
Calories: 185 kcal