Gestoofde Groenten Couscous met Kruidige Plantaardige Schijven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels ketoembar
  • 300 g couscous
  • 2 schaaltjes plantaardige Marokkaanse schijven à 2 stuks

Instructies

  • Snijd de rode uien, rode paprika's, courgette en tomaten grof.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de paprika's en courgette toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Schep de tomaten erdoor en strooi korianderpoeder, zout en peper naar smaak over de groenten.
  • Leg een deksel op de pan en stoof de groenten gaar gedurende nog 10 minuten.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plantaardige Marokkaanse schijven goudbruin in 4 minuten per kant.
  • Verdeel de couscous en gestoofde groenten over vier borden en leg de Marokkaanse schijf ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze couscous met gestoofde groenten en kruidige plantaardige schijven zou goed samengaan met een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De verfrissende citrus- en bloemige tonen van deze wijnen complimenteren de kruidige en aromatische smaken van het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Marokko
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegan / Vegetarisch