Gestoofde Indonesische Runderlappen in Kokosmelk
Equipment
- snelkookpan
Ingrediënten
- 1 stengel sereh citroengras
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1½ tl gemberpoeder
- 4 el ketjap manis
- 4 sucadelappen ca. 600 g
- 4 el olie
- 1 tl djinten gemalen komijn
- 4 dl kokosmelk blikje
- 7½ g verse koriander
- 1 el maizena
- Zout naar smaak
- 3 el seroendeng
- Peper naar smaak
Instructies
- Verwijder het buitenste blad van de sereh en halveer de stengel.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Maak de rode peper schoon en snijd deze in reepjes.
- Meng in een schaal de sereh, ui, knoflook, gemberpoeder, peperreepjes en ketjap manis.
- Marineer de sucadelappen ongeveer 1 uur in dit mengsel.
- Neem het vlees uit de marinade.
- Verhit de olie in de snelkookpan en schroei het vlees rondom dicht.
- Voeg de marinade, komijn en kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Sluit de snelkookpan en laat het vlees in ongeveer 25 minuten gaar worden bij druk 2.
- Hak de koriander grof.
- Neem volgens de gebruiksaanwijzing de druk van de pan.
- Verwijder de sereh uit het stoofvocht.
- Roer de maizena met 2 el water glad en bind het stoofvocht hiermee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de stoofschotel over in een serveerschaal en bestrooi met seroendeng en koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een volle, kruidige rode wijn zoals een Syrah of een Malbec. Deze wijnen complementeren de rijke en kruidige smaken van de stoofschotel en de romigheid van de kokosmelk.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g