Gestoofde Konijnenbouten met Romige Mosterdsaus

Gestoofde Konijnenbouten met Romige Mosterdsaus

Geniet van gestoofde konijnenbouten in een romige mosterdsaus met sjalotten en katenspek. Dit verfijnde gerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 tamme konijnenbouten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 250 g sjalotten gepeld
  • 50 g katenspek in reepjes
  • 1 flesje Blue Band Finesse voor koken
  • 1 pot wildfond La Croix
  • 2 eetlepels mosterd Marne
  • 1 bosui in ringetjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  • Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
  • Bak de sjalotten en het katenspek 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
  • Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
  • Neem de konijnenbouten uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
  • Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir voor een mooie balans van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Vlees / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst