Gestoofde Konijnenbouten met Romige Mosterdsaus
Geniet van gestoofde konijnenbouten in een romige mosterdsaus met sjalotten en katenspek. Dit verfijnde gerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd!
Equipment
- keukenpapier
- Lepel
Ingrediënten
Instructies
- Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
- Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan.
- Bak de sjalotten en het katenspek 5 minuten op een halfhoog vuur mee.
- Schenk de fond erbij en stoof de bouten in ± 1 uur gaar.
- Neem de konijnenbouten uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe.
- Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken.
- Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir voor een mooie balans van smaken.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g