Gestoofde Peren in Rode Wijnsiroop met Amandelijs
Ingrediënten
- 4 grote stevige peren bijv. Doyenne du Comice
- 500 ml fruitige soepele rode wijn
- 150 g suiker
- 8 gekneusde zwarte peperkorrels
- 55 g amandelschaafsel
- ½ liter vanilleroomijs
Instructies
- Schil de peren van boven naar beneden, maar laat de steeltjes eraan zitten.
- Breng in een smalle pan de rode wijn met suiker en gekneusde peperkorrels aan de kook.
- Draai het vuur lager en zet de peren in de pan.
- Laat ze 15 minuten zachtjes koken.
- Draai het vuur uit en laat de peren in het kookvocht afkoelen.
- Haal de peren uit de pan.
- Zeef het kookvocht en laat het inkoken tot een lichte siroop.
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
- Snijd de peren in de lengte doormidden en verwijder met een mesje of meloenboor het klokhuis.
- Leg de peerhelften op vier borden.
- Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden.
- Schep met een kleine ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit het ijs.
- Leg in elke peerholte een bolletje ijs en verdeel het geroosterde amandelschaafsel erover.
- Schenk de wijnsiroop over de peren en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze heerlijke gestoofde peren passen perfect bij een glas zoete rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 6 g | Vet: 19 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 64 g