Gestoofde Pompoen met Cranberries
Equipment
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen gewassen
- 250 ml kippenbouillon van tablet
- 50 g boter
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel korianderpoeder
- 200 g cranberry's
Instructies
- Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf.
- Halveer de pompoen, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (laat de schil er gewoon aan zitten).
- Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de pompoenblokjes.
- Voeg de kippenbouillon toe, samen met de nootmuskaat en het korianderpoeder.
- Stoof de blokjes in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar, af en toe omscheppen.
- Voeg de cranberry's toe aan de pompoen en laat ze 2 minuten meestoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Niet dol op de zure smaak van cranberry's? Voeg een eetlepel honing toe aan het pompoen-cranberrymengsel voor een zoetere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Riesling, vormt een mooie aanvulling op de zoete en hartige smaken van dit gerecht. De verfrissende tonen van de wijn complementeren de pompoen en cranberry's perfect.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 7 g