Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Allerhande

Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • wok met stoommandje

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie middelgroot
  • 200 g shii-takes
  • 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 1 eetlepel droge sherry
  • zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan.
  • Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden.
  • Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken.
  • Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper.
  • Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen.
  • Rolletjes in stoommandje of op bord leggen.
  • Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
  • Stoomrekje in wok plaatsen.
  • Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
  • Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen.
  • Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren bij geroosterd vlees of kip.
 

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch

Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Astrid Veltman

Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie middelgrote
  • 200 gram shii-takes
  • 4 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper Monini
  • 1 eetlepel droge sherry
  • zeezout
  • peper (vers)gemalen

Instructies

  • Was de krop andijvie in zijn geheel in ruim water en sla hem goed droog.
  • Maak de bladeren los en snijd de stugge steelaanzetten weg.
  • Maak op het aanrecht 8 stapeltjes van 3-4 andijviebladeren.
  • Veeg de shii-takes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de shii-takes op hoog vuur bruin.
  • Blus af met de sherry en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de shii-takes op de andijviestapeltjes en rol de bladeren losjes op.
  • Leg de rolletjes in het bamboemandje of op een bord, sprenkel er de rest van de olie over en bestrooi met zout en peper.
  • Zet het stoomrekje in de wok, vul de wok tot 2 cm onder het rekje met water en breng het aan de kook.
  • Zet het stoommandje of het bord op het rekje, leg het deksel op de wok en stoom de andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze rolletjes bij geroosterd vlees of bij geroosterde kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten