Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes van Allerhande
Allerhande 2002
Equipment
- wok met stoommandje
Ingrediënten
- 1 krop andijvie middelgroot
- 200 g shii-takes
- 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 1 eetlepel droge sherry
- zeezout
- versgemalen peper
Instructies
- Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed droog slaan.
- Bladeren losmaken en stugge steelaanzet wegsnijden.
- Op aanrecht 8 stapeltjes van elk 3-4 andijviebladeren maken.
- Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
- In wok helft van olie verhitten en shii-takes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken.
- Afblussen met sherry, op smaak brengen met zout en peper.
- Shii-takes op andijviestapeltjes leggen, bladeren losjes oprollen.
- Rolletjes in stoommandje of op bord leggen.
- Rest van olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper.
- Stoomrekje in wok plaatsen.
- Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
- Stoommandje of bord op rekje plaatsen en deksel op wok leggen.
- Andijvierolletjes in 10-15 minuten beetgaar stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij geroosterd vlees of kip.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g