Gestoomde Ba Bao Broodjes met Gehaktvulling
Deze zachte, gestoomde Ba Bao broodjes met een smaakvolle gehaktvulling zijn een heerlijk Aziatisch hapje. Perfect als snack of bijgerecht!
Ingrediënten
Instructies
Bereiding van het deeg:
- Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking, maar vervang de boter door de eieren.
- Kneed het deeg goed door en laat het rijzen volgens de instructies op de verpakking.
Bereiding van de vulling:
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Doe het gehakt in de pan en bak het rul.
- Voeg de sojasaus en azijn toe en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
Samenstellen van de broodjes:
- Verdeel het deeg in 12 gelijke bollen.
- Druk een kuil in elke bol en vul deze met het gehaktmengsel.
- Kneed de bollen weer dicht en leg ze op een stukje bakpapier.
- Laat de broodjes nog 10-15 minuten narijzen.
Stomen van de broodjes:
- Breng een stoompan of stoommandje met water aan de kook.
- Stoom de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar.
- Serveer ze warm met chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een pittige chilisaus of sojasaus met een paar druppels sesamolie voor extra smaak.Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling of een fruitige Pinot Noir past goed bij de hartige en lichtzoete smaken van de broodjes.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 9 g | Vet: 4 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g