Gestoomde broodjes met vlees
Ingrediënten
- ½ pak mix voor witbrood a 500 g
- 2 eetlepels arachideolie
- 200 g half-om-halfgehakt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Voorbereiden
- Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden.
- Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen.
- Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen.
- In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken.
- Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken.
- Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bereiden
- Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
- Water aan de kook brengen.
- Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen.
- In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
- Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien.
- Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier.
- Broodjes met naden naar beneden erin leggen.
- Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
- Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten.
- Broodjes in 15 minuten gaarstomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g