Gestoomde broodjes met vlees

Gestoomde broodjes met vlees

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
wachten 20 minuten
Total time 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ pak mix voor witbrood a 500 g
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Voorbereiden
  • Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden.
  • Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen.
  • Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken.
  • Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken.
  • Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bereiden
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
  • Water aan de kook brengen.
  • Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen.
  • In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
  • Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien.
  • Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier.
  • Broodjes met naden naar beneden erin leggen.
  • Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
  • Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten.
  • Broodjes in 15 minuten gaarstomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Vlees
Land van herkomst China