Gestoomde Mosselpakketjes met Kokos en Koriander
Equipment
- Bakpapier of aluminiumfolie
- Metalen paperclips of nietjes (optioneel)
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 4 cm verse gemberwortel in dunne plakken
- 1 citroen in plakken
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sesamolie
- 15 g verse koriander grof gesneden
Instructies
- Was de mosselen grondig onder stromend water en gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Leg vellen bakpapier of aluminiumfolie op het werkvlak en verdeel de plakjes gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel.
- Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht.
- Klem de randen eventueel vast met metalen paperclips of nietjes (bij bakpapier is dit niet nodig).
- Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven.
- Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.