Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 groene courgette
- 3 paprika's verschillende kleuren
- 4 tomaten
- Verse basilicum
Instructies
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van 1 centimeter dik en stoom ze 1 minuut op 100°C.
- Verdeel de paprika's in vier stukken en verwijder de zaadlijsten.
- Stoom ze 2 minuten op 100°C.
- Verwijder het vel van de tomaten en snijd ze in vier stukken.
- Verwijder de zaadjes.
- Gebruik hiervoor bij voorkeur een automatisch programma voor 'Pliceren' of stoom de tomaten 1 minuut op 95°C.
- Bak of grill de aubergine, courgette en paprika tot de gewenste kleur en gaarheid.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de tomaten door de gebakken groenten en breng op smaak met zout, peper en verse basilicum.
- Serveer de gestoomde ratatouille op een groot bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ratatouille kan zowel koud als warm worden geserveerd. De basis is altijd aubergine, courgette, tomaat, paprika, ui en knoflook. Koud wordt ratatouille vaak geserveerd met gegrild brood, en warm combineert ratatouille mooi met couscous of polenta. Soms maakt men er nogucchini, ui en knoflook. Koud wordt ratatouille vaak geserveerd met gegrild brood en warm combineert ratatouille mooi met couscous of polenta. Soms maakt men er.