Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 225 gram rondkorrelige witte rijst
- 500 gram varkensgehakt
- 4 lente-uitjes gehakt
- 2 eetlepels uitgelekte gehakte waterkastanjes
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 2 theelepel lichte sojasaus plus sojasaus om erbij te serveren
- 2 theelepel zoete Thaise chilisaus plus chilisaus om erbij te serveren
Instructies
- Doe de rijst in een kom en giet er zo veel koud water over dat hij onder staat.
- Laat 30 minuten staan.
- Giet de rijst af en spreid op een met keukenpapier beklede bakplaat uit.
- Laat drogen.
- Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de lente-ui, waterkastanjes, oestersaus, koriander knoflook, gember, de 2 theelepels sojasaus en 2 theelepels chilisaus door.
- Vorm dit mengsel tot 20 kleine balletjes.
- Rol elk balletje door de rijst tot het er rondom mee bedekt is.
- Vul de wok voor de helft met water (de stoommand mag het water niet raken) en breng het water aan de kook.
- Schik de balletjes naast elkaar, maar met voldoende tussenruimte, zodat de rijst kan uitzetten, in de stoommand en zet die boven het water.
- Leg er het deksel op en laat 30 minuten stomen.
- Giet zo nodig extra water in de wok.
- Neem de stoommand uit de wok en neem er de balletjes voorzichtig uit.
- Serveer en geef er de soja- en chilisaus bij om in te dopen.