Gestoomde Roodbaarsfilet met Gemarineerde Broccoli en Koriander-Sojadressing

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets graat verwijderd
  • 1 theelepel gehakte oregano

Voor de gemarineerde broccoli:

  • 1 broccoli in roosjes van 3-4 cm
  • 1 banaansjalot fijngesnipperd
  • 50 gram ontpitte olijven in plakjes gesneden
  • 100 gram Feta in blokjes van ca. ½ cm
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 150 gram kerstomaatjes in vieren gesneden
  • 1 theelepel gehakte kervel
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Citroensap

Voor de koriander-sojadressing:

  • 1 theelepel zeer fijngehakte sereh citroengras
  • 2 theelepels gehakte koriander
  • 1 theelepel gesneden bieslook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel wijnazijn
  • Versgemalen peper & zout

Instructies

  • Leg de roodbaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en bestrooi met de gehakte oregano.
  • Zet apart in de koelkast tot gebruik.
  • Stoom de broccoliroosjes beetgaar in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen / Duur: 3 minuten

  • Laat de gestoomde broccoli afkoelen.
  • Meng in een grote kom de afgekoelde broccoli met de olijven, gesnipperde banaansjalot, Feta, kerstomaatjes, geroosterd sesamzaad en gehakte kervel.
  • Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
  • Spatel voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
  • Voor de koriander-sojadressing meng je alle ingrediënten in een kom.
  • Breng goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Schuif de roodbaarsfilets in de stoomoven.

Functie: Stomen / Temperatuur: 85ºC / Duur: 8 minuten

  • Meng 2 eetlepels van de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een stukje gestoomde roodbaars.
  • Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 12 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij