Gestoomde Roodbaarsfilet met Gemarineerde Broccoli en Koriander-Sojadressing
Equipment
- Stoomovenpan
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets graat verwijderd
- 1 theelepel gehakte oregano
Voor de gemarineerde broccoli:
- 1 broccoli in roosjes van 3-4 cm
- 1 banaansjalot fijngesnipperd
- 50 gram ontpitte olijven in plakjes gesneden
- 100 gram Feta in blokjes van ca. ½ cm
- 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 150 gram kerstomaatjes in vieren gesneden
- 1 theelepel gehakte kervel
- Peper & zout
- Olijfolie
- Citroensap
Voor de koriander-sojadressing:
- 1 theelepel zeer fijngehakte sereh citroengras
- 2 theelepels gehakte koriander
- 1 theelepel gesneden bieslook
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel sojasaus
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel wijnazijn
- Versgemalen peper & zout
Instructies
- Leg de roodbaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en bestrooi met de gehakte oregano.
- Zet apart in de koelkast tot gebruik.
- Stoom de broccoliroosjes beetgaar in een stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen / Duur: 3 minuten
- Laat de gestoomde broccoli afkoelen.
- Meng in een grote kom de afgekoelde broccoli met de olijven, gesnipperde banaansjalot, Feta, kerstomaatjes, geroosterd sesamzaad en gehakte kervel.
- Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
- Spatel voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
- Voor de koriander-sojadressing meng je alle ingrediënten in een kom.
- Breng goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- Schuif de roodbaarsfilets in de stoomoven.
Functie: Stomen / Temperatuur: 85ºC / Duur: 8 minuten
- Meng 2 eetlepels van de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een stukje gestoomde roodbaars.
- Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 12 mg | Sugar: 3 g